20-01-04

Dit zou een gevaarlijk virus zijn

Het is ook altijd hetzelfde met virussen. Je zit ze komen en je denkt, dit zal wel gevaarlijk worden, of dit is slim bedacht en ja dat is moeilijker tegen te komen, maar geen enkel daarvan breekt de afgelopen maanden door op een dermate schaal dat ze tot een wereldwijd alert lijden.
 
Nu opeens is daar bagle.a en je kijkt ernaar en ziet opeens dat mensen wel heel dom kunnen zijn. Dat het niet is omdat ze op het internet zitten te werken, dat ze daarom in se slim zijn en dat ze ondanks alle waarschuwingen toch maar domme dingen zullen blijven doen. Want zeg het nu zelf, wie klikt er nu op een bericht hi met een tellertje als aanhangsel ?
 
Men vermoedt dat vooral persoonlijke gebruikers hier last van zullen ontvangen. De mail op ons netwerk gaat door 3 verschillende antivirus scanners (verschillend van binnen naar buiten en omgekeerd zodat interne of externe virusaanvallen niet gezamelijk de antivirusstructuur kunnen naar beneden brengen). En een .exe bestand. Dat laat je toch niet toe in een mail. De virusschrijvers hebben zelf geen zip gebruikt.
 
Men vermoedt dat het een test is. Bah, nee. Het is het zoveelste bewijs dat - men vermoedt hier Russische - spammers gewoon zoveel mogelijk emailadressen proberen te verzamelen om ze nadien te verkopen want dat is het belangrijkste dat dit virus doet. En je netwerk kapotpingen als er veel pc's geïnfecteerd zijn.
 
Zullen nog krachtiger versies volgen ? Natuurlijk. Net zoals nog paswoordstealers, trojans, spoofsites en spammailers dit jaar zullen komen. Money makes the world go round ..... Want wie zal nog jaren gevangenis en hoge straffen riskeren (men probeert nu - soms succesvol om de virusschrijvers effectief te vangen en te veroordelen) indien men er niets mee kan winnen ? Misschien zijn virusschrijvers nu slimmers dan veel surfers.
 
Wat te doen
Neem een gratis antivirusprogramma voor persoonlijk gebruik zoals
www.grisoft.com/
www.free-av.de/
www.avast.com/i_idt_153.html
http://www.asw.cz/i_idt_153.html
http://www.free-av.com/index.htm
http://www.bitdefender.com/bd/site/products.php?p_id=24
 
Ik gebruik AVG en voor removal tools en antivirus tools voor palms etc... moet je bij bitdefender zijn.
En plaats een gratis firewall zoals zonealarm.com (let wel goed op dat je de gratis versie in handen hebt).
En als je echt veilig wilt zijn, open geen mail in outlook, maar in Yahoo of iets dergelijks, open attachments enkel na de online viruscontrole en open alleen mail die je echt moet openen, de rest is meestal toch tijdverlies

22:45 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Virus! Ge wordt er spijtig genoeg zo ziek van hé ;-)

Gepost door: M&G | 20-01-04

De commentaren zijn gesloten.