20-01-04

en de BIPT die prutst voort

Men heeft steeds maar de mond vol over veiligheid en egov en weet ik niet al, maar als puntje bij paaltje komt dan wordt zelfs het minimum van de communicatieregels niet gerespecteerd door een groepje prutsers dat zich bij het BIPT zogenaamd interessant maakt met mensen als onozelaars te behandelen en zich naar buiten en in de media voor te doen als viruskenners.
 
De hiërarchie beschouwt dit als officieel en spreekt er me altijd op aan, ik zeg steeds dat ik dit niet lees en sinds verleden jaar hun mailinglist gehacked werd (echt waar) heb ik nog minder reden om er ook maar enige aandacht aan te besteden.
 
Omdat zoveel andere mensen het toch doen, is het bij deze virus, waar ze niet deze keer dagen te laat komen voor een keer, te vergelijken wat ze schrijven bij het BIPT en bij de andere antivirus sites.
 
Het eerste wat me opvalt is dat ze nergens links naar gratis antivirus oplossingen voor huisgebruikers zetten, terwijl dit toch het grootste probleem is en Microsoft er trouwens toe heeft aangezet om samen met Computer Associates een gratis jaar antivirus bescherming aan te bieden. De links naar de professionele zijn trouwens niet volledig en uit ervaring zijn er volgens mij maar enkele firma's die op het vlak van informatie niet alleen het dichtst op de bal spelen, maar ook het meest praktische informatie geven.
 
www.nai.com  (verkeerdelijk aangeduid als Mcafee, of weten ze iets over overnames ?)
www.mcafee.com
www.pandasoftware.com
 
En wat blijkt dat ze de helft van de beschrijving niet hebben gelezen en dat ze engelstalige of niet technisch viruskennende burgers niet helpen en beginnende of kleine netwerkadministrators ook niet verder helpen.
 
Het dingetje kan je netwerk kapotpingen. Het dingetje gaat naar een aantal internetadressen etc... De helft staat er gewoon niet in.
 
En een paar logische oplossingen worden ook niet aangeduid. Zet je klok op 29 januari en het virus verwijdert zichzelf. Blokkeer op je netwerk de adressen op de firewall en je ziet wie er geïnfecteerd is, etc....
 
EKZ
ps : niemand zin om een belgische nederlandstalige veiligheidssite op te zetten. Materiaal heb ik, geld voor hosting niet
 
 

23:00 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.