26-01-04

de kruisvaarders van linux van hun paard ....

http://www.zone-h.org/en/stats
 
Als je naar de statistieken kijkt van het aantal aangevallen systemen, dan zie je dat het voor 57% linuxversies is en 18% windows (met dan nog de enkeling die 2003 niet goed heeft geînstalleerd.
 
Het is ook niet moeilijk. De security-gaten in linux (tot het hacken van de servers die de kernelcode bevatten en updaten) blijven elkaar maar sneller opvolgen voor linux en de tijd dat er een patch komt is ook nogal lang (en de verdeling ervan is zeker niet zo georganiseerd als windows doet - en minder simpel etc....).
 
Open source is goed als het firmware is, wat misschien een tegenspraak is. Indien een firma met support en technici achter het product staat en zorgt voor de updates en verantwoordelijk kan worden gesteld als ze hun werk niet goed hebben gedaan.
 
Maar het grote probleem is dat men het veel te snel installeert en dan vergeet dat dit een erg snel veranderende kode is en dan is opeens niemand meer verantwoordelijk voor de patching of kent men opeens niet meer goed het programma als die moeten worden geïnstalleerd.
 
Open source is niet veiliger op zich omdat het open is, het zijn de mensen achter de installatie die maken dat een kode veilig is of niet, open of niet. Men kan niet verlangen van een overheid dat ze moet open source gebruiken, maar wel dat ze de meest veilige kode gebruiken aan de best verantwoorde kost.
 
Hou trouwens ook rekening met al de installatie en configuratietijd die u in Open Source moet steken.
 
Het best is trouwens dat u voor uw bedrijf een standaard zoals Red Hat kiest en daarbij blijft, indien u er 3 verschillende hebt draaien en x aantal webservers etc.... dan hoop ik dat u voldoende personeel hebt om het allemaal bij te houden.
 
ekz

15:08 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.