01-02-04

5 uur na de start van de DDOS

Volgens het Internet Storm Center is www.sco.com niet meer bereikbaar, maar ze willen niet direct doom als reden opgeven. Het is nog wachten op wat er eventueel te wachten staat. Ik denk dat iedereen met internetverantwoordelijkheid met spanning naar morgen toeleeft en dat op deze wereld honderden mensen al gemobiliseerd zijn om in te grijpen als ze dat al niet hebben gedaan.
 
Het is sinds september met Blaster, lovegate, funlove etc.... op den duur een dril aan het worden. DDOS aanvallen zelf hebben trouwens sinds de aanvallen op yahoo en amazon enkele jaren geleden weinig effect meer indien de taret absoluut wilt bewijzen dat ze er niet voor zullen zwichten. Men kan de site immers nu zoveel keer op verschillende plaatsen hosten en de traffiek
herbalanceren. Maar we hebben ook nog nooit meegemaakt dat een geschat half miljoen computers tegelijkertijd geïnfecteerd zijn.
 
Het enige wat nu duidelijk is dat er meer op DNS wordt gescand of aangevallen.
Messagelabs heeft er al 15 miljoen gestopt tot nu voor 129 landen....
 
Volgens schattingen van pandasoftware is nu 1 email op 3 een virus. Men hoopt anderszijds dat over het weekend voldoende huisgebruikers hun antivirus zullen updaten en tegelijkertijd hun harddisk scannen en dat dit het effect morgen zal verminderen.
 
Ik kruip nu in mijn bed, want morgen moet ik vroeg op post zijn. Ik denk aan al diegene die het ook moeten doen of al op post zijn voor de nacht. Sterkte.
 
EKZ

22:27 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.