05-02-04

Hij doet het weer,

Nadat hij windows deed crashen op een publieke voorstellling en op een foto verscheen met een mac op de achtergrond, gaat Bill nu de hackers en virusschrijvers bedanken voor bewezen diensten. Ze zijn in feite zelfs nodig voor de volwassenwording van het platform. Men moet dan ook niet verbaasd zijn als rechters ze min of meer vrijspreken en de zware afschrikkingstraffen die in de wetgeving staan niet willen toepassen.

en om ons allemaal een beetje wakker te houden; de remote encrypted callback unix backdoor is op windows overgezet en laat remote administration toe. Het mooie eraan is dat het de firewalls passeert omdat ze werkt via een nieuwe internet explorer sessie waarin code wordt toegevoegd en zonder andere processen op te starten.Ze heeft ook geen poorten waar ze naar luistert en leegt alle event logs wanneer ze stopt. Ze is slechts 5.39 kb en kan dus gemakkelijk aan een ander programma of file worden toegevoegd.
Te verkrijgen op www.eos-india.net/misc/Recub.zip

Misschien is het een overblijfsel van de nu gestopte cyberoorlog tussen India en Pakistan.

De belangrijkste firewallproducer Checkpoint heeft twee patches gelanceerd voor 2 veiligheidsgaten die eventueel van belang kunnen zijn, maar ook aantonen dat zelfs de besten door appliance attacks kunnen worden omzeild. Indien u nog niet naar NG bent overgeschakeld is het momenteel wel hoog tijd. Alhoewel dat is nog altijd 30% van hun cliënteel. Zouden ze niet beter naar Microsoft luisteren en opnieuw backward support geven en zo hun klanten de nodige tijd om op te graden ?

ekz

23:24 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.