10-02-04

DIT IS DRINGEND

PATCH UW WINDOWS NU  - WACHT NIET OP HET BIPT - DIE SLAPEN.
 
http://news.com.com/2100-7355_3-5156647.html?tag=nefd_lede
 
Het gaat om een exploit tegen een communicatieprotocol Abstract Syntax Notation One, or ASN.1. The code is shared by many Windows applications, and if left unpatched, it causes each program that uses the code to be an entry point into the operating system for an attacker.
 
http://www.microsoft.com/Ftechnet/treeview/url/technet/security/bull...
 
Dit soort virussen verspreid zich over het internet op 10 minuten en zijn normaal beschikbaar binnen maximaal 2 weken na het publiceren van de exploit. Gelukkig heeft de veiligheidsmaat- schappij 200 dagen gewacht op de patch van Microsoft. Wacht niet op de virusfirma's want
de virusupgrades zullen niet klaar zijn 10 minuten na het lanceren van het virus. Zet wel uw
antivirus reeds in hoogste upgradeversnelling.
Voor de mensen met een netwerk die nog geen SUS server hebben (gratis) van microsoft om dergelijke kritische patches te verspreiden. http://www.google.com/search?q=SUS%2bmicrosoft Indien u het niet gedaan krijgt wegens een jungle van rechten, domeinen en instellingen, doe dan een beroep op Microsoft of andere consultants die het normaal in 2 dagen moeten geïnstalleerd krijgen.
 
Als individuele gebruiker moet u een windowsupdate doen, haal een gratis firewall (vb www.zonealarm.com) en een gratis antivirus (vb www.grisoft.com). 
 
Wij zullen de komende week enkel over dit gevaar berichten en u proberen zo goed als mogelijk op de hoogte te houden.
 
ekz
 
 
 

22:51 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.