18-03-04

steeds slimmere virussen

Na het gebruik van zipfiles, na het gebruik van encryptie voor oa de code zodat een heuristische analyse niet werkt (dit lijkt voor 90% op een virus), na het gebruik van paswoorden en van engelstalige administrator berichten, is de laatste truk het gebruik van paswoorden in bmp files.
 
Het is een techniek die gebruikt wordt door sites om het gebruik van hun databases af te sluiten voor geautomatiseerde opvragingen door andere sites. Je moet het paswoord in de tekening intikken.
 
Wat is het gevolg ? Wel merendeel van de virusscanners scannen geen bmp files omdat in die grafische files geen virussen voorkwamen en zo de vertragingen op het netwerk minimaal bleven omdat dit meestal zwaardere files zijn dan vb jpeg files. Indien we nu ook bmp files zullen moeten scannen, moeten we minstens de hardware waarop de antivirus staat versterken. (of de gebruikers nog meer beperken in hun mogelijkheden van privaat internetgebruik).
 
Het is nu nog wachten op de eerste virustoepassing in steneography (files achter de files zoals Bin laden gebruikte) of in opgedeelde virussen (die je in stukjes download).
 
ekz

12:39 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.