24-10-05

more (dutch-) articles on the BIPT front

Bourgeois en het BIPT

De radio-historie

http://www.iradio.be/item/bourgeois-antwoordt-op-interpel...

http://www.brusselsjournal.com/trackback/93

http://www.bartcaron.be/?p=297

http://www.carldecaluwe.be/020pers/20052006/200510/14_eth...

 

http://www.lachambre.be/doc/CCRA/pdf/51/ac672.pdf  pagina 11 e.v. parlementaire vraag

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/regering/beleidsnotas... beleidsnota Bourgeois 2004 BIPT p.8

http://:www.roeldeseyn.be/upload/Telecomwet-toespraak.pdf  het standpunt van deze cd&V'er over deze kwestie
 
mijn standpunt
 
Het hele gevecht om het BIPT begon en rolt nog om frequenties en sanctionering van de oude media, radio's, en duurt al enkele jaren door. Nederlandstalige radio's zouden uit de ether worden geduwd door franstalige radio's en het BIPT dat zou moeten optreden, treedt niet op omdat ze daarvoor zegt een toelating nodig te hebben, waarna minister Bourgeois weigert om het samenwerkingsakkoord te ondertekenen waardoor het BIPT vanaf 1 januari niet meer zou bestaan.
 
Wat men bij dit gevecht echter totaal uit het oog is verloren, is dat de nieuwe media, internet, met de nieuwe telecomwet via artikel 113 en artikel 114 dankzij het BIPT het nieuwe media de nodige coordinatie en beveiliging kan geven (en door het medium zelf kan men hier niet anders gaan werken dan overkoepelend omdat virussen, hackers, botnets, etc.... geen rekening houden met grenzen).
 
België zou trouwens volgens diverse specialisten een voortrekkersrol spelen omdat het de regulator zelf zou zijn die de ISP's zou verplichten om zelf op de eerste linie de virussen en malware en aanvallen tegen te houden voor dat ze in de mailbox van de gewone gebruikers, sites en netwerken terechtkwamen. Dit is trouwens een model dat elders in de wereld ook opgang maakt. Het is het princiepe van het kraantjeswater (dat wij ook niet meer filteren op virussen).
 
Maar het is pas sinds kort dat de politieke wereld is beginnen te begrijpen dat internetbeveiliging net zo belangrijk is als goede remmen in de wagen en vleeswareninspectie. Dat dit de enige manier is om alle investeringen in de digitale economie te kunnen behouden en ze niet onnodig nog duizendmaal te verhogen door alle noodzakelijke veiligheidsinvesteringen.
Belgacom heeft dit jaar 3 miljard computervirussen tegengehouden voor ze in de mailbox terechtkwamen.
 
Indien het BIPT echter juridisch niet meer werkt omwille van een conflict bij de oude media (radio) dan zal dit voor hen niet veel verschil maken (de radio-oorlog zal gewoon doorgaan), maar het is de nieuwe media die opnieuw zal gebukt gaan onder de zware virusaanvallen van enkele jaren geleden die anders zouden MOETEN gefilterd worden door de ISP's en waar het BIPT de verdedigingsstrategiën en informatie zouden verspreiden.
 
Ik hoop dan ook als IT-security activist en verantwoordelijk voor de veiligheid in een groot netwerk (zonder betaald te worden door de sector) dat jullie een oplossing vinden voor dit probleem zodat we in 2006 niet terugkeren naar 2002 toen virusstormen regelmatig alles stillegden.
Dank bij voorbaat voor de tijd en inspanningen
Http://ekz.skynetblogs.be
 
ps er zijn honderden andere dingen die niet meer kunnen gebeuren indien het BIPT niet meer zou bestaan  gsm tarievencontrole, consumentenrechten gsm, luchtvaartcommunicatie, zee radiocommunicatie etc.... en die ook belangrijk zijn.

mail mail mail, phone phone phone 
be an It-security activist


16:13 Gepost door technology changes fast not a lot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.