03-04-07

Theinquirer netwerk valt heel snel uiteen

Het begon al op te vallen met de publiciteit die verdween. Nu blijjkt dat http://www.theinquirer.nl een heel ander braaf en leuk niemendalletje is geworden in vergelijking met wat http://nl.theinquirer.net was.  De Nederlandse editie moest trouwens de deuren toedoen omdat Siemens en KPN het grappige niet inzagen van een artikel waar corruptie woordspelingen in stonden. Hun juridische afdelingen hebben dan hun volle gewicht laten voelen en zoals dat meestal gaat tegenwoordig heeft men het zekere voor het onzekere genomen en er maar mee gestopt.

 

Ook de Belgische Inquirer heeft soms zwaar onderhandeld met sommige PR afdelingen en heeft soms meer tussen de lijnen dan in de titel gezet. Maar voor de rest was het gewoon de regel van bewijs. Voeg je bron of het bewijs bij het artikel en zeg niet meer dan wat je weet of noem het heel duidelijk van in het begin 'gerucht'. Dat doet de lezer er maar mee wat hij wil.

 

In feite is het niet zo slim van de durfkapitalisten want theinquirer.net heeft toch maar zo'n anderhalf miljoen links in Google staan. De jonge Belgische editie zo'n 36.000 op 7 maanden en dan nog werkte de Google-optimalisatie zeker niet perfect. Hopelijk vinden ze toch een durfkapitalist die durft. Zoals de Persgroep ooit deed met De Morgen, al zijn die soms ook meer onafhankelijk dan kritisch.

 

Ik denk dat ik nog wat in rouwproces ben. Het was verdomd leuk. Maar goed, we zullen het hier ook wel leuk maken en daar waar nieuwe uitdagingen wachten.

17:04 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.