11-04-07

skynetblogs heeft 200.000 blogspotspams

Tot voor enkele maanden had ook Skynetblogs te lijden onder de aanvallen van commenspammers tot ze hun beperkingen en beschermingen eindelijk invoerden. Ondertussen zijn er honderdduizenden spams in de comments en het zou van de operators zelf teveel tijd vragen om die allemaal zelf individueel te verwijderen. Het is immers niet mogelijk om in 1 klik alle postings onder een bericht te verwijderen of om enkel die comments aan te klikken die je wilt archiveren. In web2.0 zou je ze enkel en alleen nog moeten slepen en droppen.

 

Ondertussen staan ze daar die honderdduizenden spamcomments en geven ze resultaten in Google. En zou het dus het kwaliteitsimago van skynetblogs wel verhogen indien men deze op termijn zou kunnen verwijderen op een automatische manier. Een zeer kleine test toont al aan dat zo'n 200.000 ervan een link hebben naar blogspot.com, het meest geliefde huisland van sploggers (spammers die blogs gebruiken).

 

Een ander gevaar voor de bloggers in skynetblogs is dat de spamcomments gebruikt worden in andere spamlinks op andere plaatsen en dat hierdoor het domein skynetblogs geblokkeerd zou kunnen worden op lokale niveaus of in meer globale blacklists.

 

Het is lente. Geen tijd voor een opkuisbeurt ?

15:35 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.