23-04-07

net gemist en andere oplichting

De BBC zal het overgrote deel van haar library van uitzendingen gratis ter beschikking stellen. Tevens zal je gratis kunnen multimediaal programma's opvragen. En je zal daarvoor ook geen speciale box moeten huren of kopen.

 

Hier in België moeten we betalen per programma, moeten we een box huren om te kunnen opnemen en dan moeten we nog betalen om die functie te kunnen gebruiken. Ik denk dat public service hier uit het woordenboek is vergeten. Misschien wordt het dan ook maar tijd dat ze ook ons belastingsgeld beginnen te vergeten want dit is oplichterij. En voor wat betreft de private firma's moet het - naar Amerikaans model - maar bij de maatschappelijke randvoorwaarden worden gevoegd.

 

Hetzelfde met Youtube. De BBC brengt er een kanaal op onder, maar de VRT denkt erover na om op te treden tegen de VRT programmaclips die erop zouden staan. De VRT is NBC niet, ze is geen private maatschappij, ze is een overheidsdienst en het wordt stilaan tijd dat ze weer als een overheidsdienst gaan handelen en denken, want alles wat te maken heeft met een normale gewettigde uitvoering van een overheidsmedia bestaat niet of is amper die naam waardig en ik som op

 

* schooltelevisie en opleidingstv (waaronder taallessen)

* kunstprogramma's die naam waardig en documentaires over onze kunstgeschiedenis

* maatschappelijke debatprogramma's die met echte specialisten over een onderwerp op een verhelderende manier spreken (zonder steeds dezelfde egotrippers en commentatoren en politieke herhalers uit te nodigen).

* maatschappelijk nuttige voorlichtingsprogramma's zoals veilig verkeer, veiligheid thuis, opvoeding, energiebesparing, budgetbeheer, onze democratie,....

12:00 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.