24-05-07

Sommige hilarische internetberichten in de pers

* Leterme is een crackberry die zijn personeel en contacten permanent lastig valt met textberichten allerhande. Hopelijk verwacht hij niet dat alles even snel wordt opgelost.

 

* De bedrijven klagen over de poststaking. Gelukkig zijn zij die de fax niet hebben weggegooid. Ter herinning de enige echte juridische versie van een document is FAX to FAX, niet pc to FAX of omgekeerd.

 

* Internet voor iedereen heeft niet alleen reeds sterk verouderde machines uitgedeeld aan spotprijzen en enorme kosten voor de staat, maar ze heeft ook geen verbetering met zich meegebracht omdat internet op zich veel te duur is.

 

* Be-Commerce die de veilige websites voor ecommerce indexeert juicht de toename - bijna verdubbeling van ecommerce toe. Ze heeft momenteel 35 leden maar schat dat er in België toch meer dan 1500 ecommerce sites zijn.

 

* De politie heeft afluisterapparatuur maar die lijkt niet te werken op VOIP en is dus nutteloos. Ze hebben blijkbaar nog niet gehoord van keyloggers. Je kan natuurlijk ook je GSM na elk gebruik weggooien.

 

* De politie doet een grote inval om weddenschappen op sportwedstrijden via de krantenwinkels te controleren. Een aantal werden afgesloten. Tegen deze op het internet kunnen ze niet optreden omdat de wet dat niet toelaat. Het wetsontwerp dat dit moest verhelpen is weer ingetrokken omdat het nog altijd teveel fouten bevatte.

 

* Panorama zond een documentaire uit over de onveiligheid van onze digitale samenleving en economie in Engeland. Het ging over phishing, wardriving, hacking etc... in Engeland. Als besluit zegt de journalist dat je maar beter uitkijkt wat je in de vuilnisbak gooit omdat men het 2 minuten heeft over wat men in de vuilnisbakken kan vinden. Euh. Over IT in België niets dan goeds.

00:26 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.