29-05-07

Vlaanderen bedolven onder zelf veroorzaakte spam

Vrijdag was het systeem bedolven onder een spamaanval van miljoenen mails. Het haalde zelfs de pers want het hele emailsysteem van vlaanderen.be lag totaal overhoop en er was een vertraging van vele uren opgelopen vooraleer een email zou toekomen.

 

Het is echter hun eigen dikke fout. Iedereen met wat verstand weet dat men emailadressen moet vervangen door formulieren en dat als men toch emailadressen online plaatst dat ze moeten worden beschermd met cloaking of javascript of andere technieken. Anders worden ze door spambotten opgevangen, verzameld en in de que gestoken. En dan krijg je dus zoveel spam

 

Results 1 - 100 of about 1,350,000 for @vlaanderen.be  U leest het wel goed. Men heeft op zo'n 1.350.000 Googlable referenties een emailadres van @vlaanderen.be geplaatst.

 

DUS IN PLAATS VAN MILJOENEN UIT TE GEVEN AAN NIEUWE SYSTEMEN EN SERVERS (goed bestuur ?) zou men beter al die emailadressen weghalen en vervangen door formulieren. In het slimste geval worden die beheerd vanuit vb 1 webadres

http://reactie.vlaanderen.be  waar de andere sites dan gewoon een link naar leggen.

Dit heeft als voordeel dat bij XSS aanvallen of andere coding aanvallen je centraal op 1 plaats kunt reageren en niet op 200 sites moet gaan tussenkomen. De Vlaamse regering heeft immers de neiging meer websites te lanceren dan er werkdagen zijn, met alle risico's van dien.

 

00:12 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.