01-06-07

Vlaanderen.be had slechts enkele puistjes

Telindus - Vlaanderen.be ontkent problemen met mailservers en zegt dat de aanpassingen die gebeurd zijn 'schoonheidsfoutjes' zijn geweest.

De appreciatie van de gevolgen van deze 'schoonheidsfoutjes' (newspeak) laat ik aan jullie over want zoals ik al eerder zei is het belangrijkste dat deze noodzakelijke aanpassingen gebeurd zijn (ook de andere nadien .....).

 

Ik laat ook aan u de intelligentie om de resultaten van de testen te vergelijken met de onvoorwaardelijke uitspraken van de communicatieverantwoordelijke.

 

Ik hoop dat ondertussen men bewust is geworden dat de mensen die worden aangeduid om een test uit te voeren op een configuratie echt 100% onafhankelijk en gedreven zijn en geen mogelijkheid ongebruikt laten om fouten te vinden die door anderen kunnen worden gebruikt - nu of in de toekomst, met gratis middelen of met aanvalstools die te koop worden aangeboden en professioneler zijn. Enkele belangrijke andere security-observers in België zeggen dat ons land daarvoor te klein is en dat je daarvoor hoe dan ook naar het buitenland zal moeten gaan, omdat Belgische bedrijven elkaar niet op de tenen zullen durven trappen.

 

Door de Belgische wetgeving kunt u niet van mij verlangen dat ik verder ga dan het simpele intikken van een ipadres in een dergelijk online klein testtooltje.

 

Misschien kan - als de verkiezingen voorbij zijn - men ook eens het debat over de volgende aspecten van het egov debat starten.

 

* de toezicht door onafhankelijke derden a la Rekenhof over de beveiliging met een rapport aan onze vertegenwoordigers - zijnde het parlement

 

* de verplichting om permanent geautomatiseerde en handmatige testen uit te voeren tegen de meest belangrijke infrastructuur (of een copie - testomgeving die gezien de kosten best een partnership tussen overheden en bedrijfsleven is)

 

* een infrastructuur en procedure om in noodsituaties zoals verleden week vrijdag direct te kunnen optreden en de nodige maatregelen te nemen om de permanentie van de dienstverlening te kunnen verzekeren. Het is de derde keer op een goed jaar tijd dat de internetinfrastructuur in België op een uitgesproken wijze daar niet toe in staat blijkt.

 

Dat zou pas een voorbeeld van start van goed bestuur zijn.

 

Indien u zelf een emailserver hebt, raad ik u ten stelligste aan om net zoals Vlaanderen.be uw server nog meer toe te gooien. U weet maar nooit. Malware heeft slechts een klein gaatje nodig om binnen te kruipen. Verwacht ook niet van mij dat ik dit nu voor u zal doen. U bent groot en wijs genoeg om zelf de nodige testen uit te voeren en maatregelen te nemen.

22:06 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.