13-06-07

delcampe.net vergat de backup

Ze moesten een operatie op de servers doen omdat ze sinds geruime tijd problemen hadden met hun sql databases. Deze Belgische onderneming is immers uitgegroeid tot een bijna Amazon voor verzamelaars alleen is hun IT infrastructuur in handen geweest van hobbyisten dan ter allerlaatste ondersteund door specialisten.

 

Aangezien ze geen scaling, backup en mirroring of proxying hadden gedaan was de crash dan ook fataal. Bijna een heel weekend offline en dan moeten terugkomen met een backup van meer dan een week geleden. In feite verder dan een week geleden want vb als je het aantal pagina's vergelijkt voor de crash met na de crash dan zijn er bij heel wat opzoekingsopdrachten tientallen objecten verdwenen.

 

Het is spijtig dat zo'n Belgisch pronkstuk van internetontwikkeling geen beroep heeft kunnen doen op professionele hosting diensten zoals die van Amazon, zelfs al zijn die in verhouding spotgoedkoop. Het is trouwens spijtig dat er zoals in de VS geen investeerders en startup consultants zich reeds geruime tijd met de firma bezighouden en hen met advies bijstaan zodat ze even snel kunnen groeien en hun immer snel groeiend klantenbestand kunnen blijven voorzien van een gegarandeerd professionele dienstverlening.

13:27 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.