11-07-07

problemen bij Skynet blogs

Het is weer zo ver. Men heeft weeral eens een nieuwe feature toegevoegd (grote foto's) zonder echt aan loadtesting te gaan doen en nu komt men tot de vaststelling dat de load daarvan veel te hoog ligt en dat dit de hele infrastructuur aan het ondermijnen is en moet men aan de noodremmen trekken.

Het lijkt me ook nogal onbegrijpelijk dat men niet alleen geen goede pretesting heeft gedaan, maar men heeft tevens zo te zien geen professionele of goede opensource of goed ingestelde realtime monitors - of men kijkt er niet naar. Want anders had men al direct preventief kunnen zien dat er zaken aan het verkeerd lopen waren.

 

Het probleem ligt dus bij de foto's. Maar zware foto's hoeven niet zozeer op een bloginfrastructuur te komen. Die dienen vanuit een photohostingdienst aan de blogservice te worden geleverd. En skynet heeft nu net zo'n dienst, maar er is spijtig genoeg geen enkele integratie met de functionaliteit van de blogs. Want met een filehosting omgeving kan je wel eenvoudig al die problemen veel gemakkelijker oplossen. Maar als men treuzelt met de integratie, dan kan het hele kasteel natuurlijk veel gemakkelijker uiteenvallen. Het geheel is meer dan de som der delen, alleen is er bij skynet nog geen geheel, laat staan een som van de delen.

 

werk aan de winkel zou ik denken

waar is dit wit blad ook al weer

17:49 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.