30-07-07

Angelica Vrij

Het zou het nieuws van de dag kunnen zijn maar momenteel zit Angelica in een combi ergens dicht bij Schiphol in Nederland en proberen advokaten op Schiphol om de uitlevering tegen te houden op basis van een uitspraak van de rechtbank om 17 uur ongeveer dat aangezien er geweld zou kunnen zijn gepleegd door de begeleiders bij de overplaatsing en daarvan sporen zouden zijn op het lichaam dat verder onderzoek vereist en daarom de uitzetting niet kan doorgaan. Minister Dewael heeft de afgelopen dagen het been stijf gehouden in de hoop om zo een signaal te sturen, zelfs al gaat het hier om een dossier waar geen enkel element van misdrijf in zit, waar integratie aanwezig is en waar een trouwprocedure zou worden aangegaan waardoor het meisje en haar moeder en hun Belgische schoonvader hier wel zouden kunnen blijven. En zelfs indien ze het land zou worden uitgezet is het dossier zelfs volledig klaar om een terugkeer naar België te vragen op basis van deze en nog een aantal andere elementen. Het is echter compleet krankjorum dat hier in feite niemand echt politiek verantwoordelijk is en dus ook geen uitleg moet komen geven aan het parlement met onze politieke vertegenwoordigers omdat de regering ontslagnemend is en de nieuwe nog niet gevormd is en ertussen niemand zeker is wie waarvoor verantwoordelijk is want de ontslagnemende regering is zelfs op vakantie en heeft geen vergaderingen meer waardoor zelfs de ontslagnemende eerste minister geen verantwoordelijkheid dient op te nemen.

 

In zo'n situatie laat je in zo'n dossier beter alles een maandje rusten om het dan met een nieuwe minister en nieuwe richtlijnen met rustig en gezond verstand opnieuw te bekijken en zich er politiek voor te verantwoorden.

 

Het valt ook op dat vb HLN het nieuws pas laat heeft en dat DeMorgen er snel bij is terwijl die ook Destandaard gepakt hebben in snelheid.  Lalibre Belgique www.llb.be  lijkt de beste bron momenteel en  het snelst en meest juist..

 

http://sanspapiers.skynetblogs.be  of hoe mensen zonder enige kennis van html en blogging en wat dan ook zich aan het bloggen zetten en zo hun vrienden en elkaar op de hoogte kunnen houden. Skynetblogs uitleggen duurt ongeveer een goed uur en dan kunnen ze voort en het stap per stap leren.

17:46 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.