31-07-07

de fora van de Belgische kranten over Angelica zijn beerputten

Het internet brengt door haar anonimiteit het slechtste van de mens naar boven. en dit is niet iets van vandaag. het is al altijd zo geweest dat debatten op het internet heel snel uitmonden op vernedering, onozeliteiten en gewoon beerputdenken. Ik heb nog nooit zoveel smerigheden en kortzichtigheden gelezen in reacties als die in de fora van de verschillende kranten over de eventuele uitwijzing en vrijlating van Angelica. Misschien moeten de kranten wel eens nadenken of deze zogenaamde vrije fora wel alles zo vrij moeten laten. Er is ook een wet op het racisme en die fora staan daar in feite vol en misschien is het niet de rol van deze gevestigde media om de spreekbuis te laten geworden van dergelijk racisme. Misschien is het eerder rol van de verschillende media om eerder wat meer duiding en neutrale informatie te geven over de totaliteit van de problematiek van zowel de illegalen als de vluchtelingen als de verschillende problemen die hierdoor ontstaan. Een goed debat heeft hier de afgelopen jaren niet plaatsgevonden.

 

Het valt tevens op dat het geval van Angelica niet in haar specifiteit wordt behandeld door de verschillende intervenanten op die fora. Het zotte aan het dossier is dat op basis van de huidige situatie, door de start van de procedure waardoor de nieuwe Belgische schoonvader in het huwelijk wilt treden met haar moeder en het feit dat haar gescheiden vader samenleeft en kinderen heeft met een Belgische vrouw ze waarschijnlijk toch zou terugkeren naar België. Het artikel van de regularisatie 9.3 is juist gemaakt om een overbodige terugkeer-terugkeer procedure te vermijden, zeker als er in het dossier geen enkel element van openbare orde zit. Personen die elementen van openbare orde in hun dossier hebben moet ik niet hebben, punt uit. Maar hier proberen ze zich goed te integreren in de gemeenschap.

 

Het meisje was echter een symbooldossier geworden voor zowel de voorstanders van een regularisatie als voor zij die een voorbeeld willen stellen, terwijl het nog altijd eerder over mensen gaat dan over een symbool. Het is zeer goed mogelijk dat dit dossier door de huidige minister en door dezelfde administratie niet meer op een objectieve manier zullen kunnen behandeld worden omwille van hun symbolische nederlaag. Het feit dat Dewael ondanks de uitspraak van de rechter hen toch nog op het vliegtuig wou zetten getuigt van een verbetenheid waar hij geen enkele politieke legitimatie voor heeft. Dit is dus de 'Open VLD - het sociale liberalisme - de echte progressieven'. Geef mij dan maar de judoka met de grote mond want daar weet je wat je er aan hebt. De Open VLD lijkt op de hypocriete tsjeven van enkele decennia geleden. Temeer daar het dezelfde partij is die ijvert voor een gecontroleerde immigratie.

 

Dit is nog zo'n tegenstrijd. Men ijvert voor een arbeidsimmigratie omdat er teweinig arbeidskrachten zouden zijn in ons eigen land, maar men vergooit wel honderd miljoen Euro en meer aan het uitwijzen van illegalen die illegaal in het land tewerkgesteld zijn. Misschien moet men voor een gecontroleerde arbeidsimmigratie een gecontroleerde arbeidsregularisatie uitvoeren. Het zou immers te zot zijn om elders arbeidskrachten te gaan zoeken als ze hier al rondlopen. Op die fora blijkt het ook alsof zij van de staat hebben geleefd, maar ze kregen in hun 4 jaar geen cent want ze hadden geen enkele verblijfsvergunning.

 

Maar misschien vinden ze ook dat regularisatie enkel geldt voor mensen die hun zwartgeld van de gemeenschap hebben onttrokken en nu zoveel jaar later met zoweinig mogelijk kosten willen terugbrengen vooraleer ze de volle straf moeten betalen.

 

Nog zo'n tegenstrijd. Men wilt de grote vluchtelingenstromen tegenhouden en beperken, maar men doet er tegelijkertijd alles aan om de grenscontroles te verminderen volgens de ideologie van het vrije verkeer. Schengen is op securityvlak de grootste stommiteit die men heeft gedaan. Men heeft er gewoon het kind met het badwater weggegooid. Het kind was de grenscontrole en het badwater waren de overbodige bureaukratische papiermassa die de vrachtwagenchauffeurs moesten invullen en voorleggen. En dit beperkt zich niet enkel tot de autostrades. Je kunt binnen schengen heel gemakkelijk reizen zonder ooit gecontroleerd te worden op je identiteit. Men is dan wel verwonderd dat wij deel uitmaken van de vluchtelingenstromen binnen Schengen terwijl er voor Schengen geen gemeenschappelijke vluchtelingenpolitiek of immigratiepolitiek is en elke staat maar probeert te dweilen met de kranen en fonteinen open.

 

En dit is nog meer het geval omdat we de rest van de wereld laten kreperen en het ons geen bal kan schelen al werken de Chinezen als slaven in de fabrieken, sterven in Congo nog steeds duizenden mensen door een door ons totaal genegeerde burgeroorlog en anarchie zolang we maar de mijnen kunnen plunderen en hebben we wel Oost-Europa in het kapitalisme binnengerijfd maar ze natuurlijk niet het Marshallplan gegeven dat ze net zoals ons indertijd nodig hadden om zelf een eigen degelijke economie uit te bouwen.

 

En zo wordt het verhaal van Angelica maar een klein onderdeel van een heel complex verhaal. In mensentaal gaat het over een meisje dat bij haar natuurlijke vader en haar nieuwe vader en haar hersamengestelde families wou blijven en niet terugwou naar Ecuador om hier binnen 2 jaar terug te staan. In politieke termen gaat het erover dat een parlementaire democratie in dergelijke situatie haar zeg moet kunnen hebben (ondanks het racisme op die fora).

 

00:46 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-07

Our digital ID isn't used for ebanking

I am not going to use ebanking this way, but some friends are so, I helped them secure their pc. Once done I asked where was the cardreader ? No cardreader. Ok where was the cardreader for the digital ID ? Not necessary. The bank decided that only online without double identification was more than enough. This while there is a big controversy going on in the online finance world that for financial transactions and information double Identification is the best way to protect the users.

 

and as a last note. The passwords and codes on the letters were valid for one month it said. It wasn't. And what was more, the helpdesk is only open during office hours. So ebanking is for this bank for people that are not working. Great marketing that.

 

But why the heck do we need to spend all that time on a new digital ID if no bank is going to use it for online identification and other stuff (coupled with other passwords) ? Now and than we read that this or that gouvernement or firm is interested in buying our digital ID product. But as with digital television it seems all talk and no action.

23:09 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BCC mastercardsite flipping versions of IIS

just an idea but the day before the hack it was flipping between versions of IIS that were 5 and 6.

 

We have repeated over and over again, there is no way you can secure an IIS 5 all the time against all the threats and exploits that are being developed every month. One day it will fall. If your site it still running on IIS 5 use these holidays to upgrade to IIS6. Oh and for the Apache believers, don't install Apache if you have no apache specialist in house, the number of exploits and attacks against Apache are far more important. The more because with Apache you can deface all the other sites on the same host if you find one with a weak link.

 

Insecurity and complexity are maybe the reasons IIS is growing stronger in the server market and Apache is losing marketshare at an astonishing rate on the internet in general.

http://news.netcraft.com/archives/2007/07/09/july_2007_we...

But for the .be domain the tendency seems to be totally different.

http://ekz.skynetblogs.be/post/4772476/july-2007-survey-o...

 

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.bcc.be 

 

Or what this information also shows is that a site may change from provider and host, but it doesn't necessarily control enough what is going to be running on that server and how it is secured. For high-level sites like these, this should be tested before going live.  BCC maybe happy that the Belgian media is playing by the Omerta and that nobody published the fact that they were defaced.

 

The confidence of the Belgian consumers in e-commerce is already low enough.

 

We did no scan on the server itself but used the database of netcraft. The belgian law is too strict to do anything even very innocent.

23:01 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Angelica Vrij

Het zou het nieuws van de dag kunnen zijn maar momenteel zit Angelica in een combi ergens dicht bij Schiphol in Nederland en proberen advokaten op Schiphol om de uitlevering tegen te houden op basis van een uitspraak van de rechtbank om 17 uur ongeveer dat aangezien er geweld zou kunnen zijn gepleegd door de begeleiders bij de overplaatsing en daarvan sporen zouden zijn op het lichaam dat verder onderzoek vereist en daarom de uitzetting niet kan doorgaan. Minister Dewael heeft de afgelopen dagen het been stijf gehouden in de hoop om zo een signaal te sturen, zelfs al gaat het hier om een dossier waar geen enkel element van misdrijf in zit, waar integratie aanwezig is en waar een trouwprocedure zou worden aangegaan waardoor het meisje en haar moeder en hun Belgische schoonvader hier wel zouden kunnen blijven. En zelfs indien ze het land zou worden uitgezet is het dossier zelfs volledig klaar om een terugkeer naar België te vragen op basis van deze en nog een aantal andere elementen. Het is echter compleet krankjorum dat hier in feite niemand echt politiek verantwoordelijk is en dus ook geen uitleg moet komen geven aan het parlement met onze politieke vertegenwoordigers omdat de regering ontslagnemend is en de nieuwe nog niet gevormd is en ertussen niemand zeker is wie waarvoor verantwoordelijk is want de ontslagnemende regering is zelfs op vakantie en heeft geen vergaderingen meer waardoor zelfs de ontslagnemende eerste minister geen verantwoordelijkheid dient op te nemen.

 

In zo'n situatie laat je in zo'n dossier beter alles een maandje rusten om het dan met een nieuwe minister en nieuwe richtlijnen met rustig en gezond verstand opnieuw te bekijken en zich er politiek voor te verantwoorden.

 

Het valt ook op dat vb HLN het nieuws pas laat heeft en dat DeMorgen er snel bij is terwijl die ook Destandaard gepakt hebben in snelheid.  Lalibre Belgique www.llb.be  lijkt de beste bron momenteel en  het snelst en meest juist..

 

http://sanspapiers.skynetblogs.be  of hoe mensen zonder enige kennis van html en blogging en wat dan ook zich aan het bloggen zetten en zo hun vrienden en elkaar op de hoogte kunnen houden. Skynetblogs uitleggen duurt ongeveer een goed uur en dan kunnen ze voort en het stap per stap leren.

17:46 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

new category on my 1170+ bloglines feed collection

The security community feeds have been split into three categories

* the mailinglists (the classicals)

* the forums (needs to extend on that because most need registration)

* the google groups that are public

 

Oraclefeeds have also been regrouped in a special group

 

http://www.bloglines.com/public/ekz

because here is no omerta

17:03 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

closed Google Groups about security and the underground

Closed Usenet-Google Groups about security - hacking

You need to demand access before you can get it

 

http://groups.google.com/group/safehaus?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/philippinehoneynet?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/iso27001security?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/vulnerabilitysearch?lnk=gs...
http://groups.google.com/group/ihst?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/securedbits?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/SHELTERInspirations?lnk=gs...
http://groups.google.com/group/UHTN?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/hackncrack?lnk=gschg
http://groups.google.com/group/Hacking-Truths?lnk=gschg

16:27 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-07

Receiving mails with links to infected servers

Some servers seem to be infected with variants of the old VML vulnerability exploit. Any pc with even a free updated antivirus will get a warning for this, but maybe it is the numbers that count. They try to trick you with the message that someone has created an account for you.

 

len3_1

 

len3_2

00:41 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende