30-09-07

teken red de solidariteit en waarom


red solidariteit

Omdat Vlaanderen zonder Brussel niets waard (volgens eigen Vlaamse studies) is en omdat Brussel zonder België niets waard is en Brussel een marktwaarde heeft van miljarden euro's en zorgt voor duizenden jobs en opdrachten-inkomsten over het hele land.

Omdat het leuker is te leren en te verschillen dan zich in te graven in een dorpscultuur waar alles wat vreemd is raar blijft en moeilijk aanvaard wordt.

Omdat we moeten stoppen met te spreken over elkaar en met spreken met elkaar.

Omdat de vlaming, de waal, de brusselaar, de franstalige, de werkloze, de hardwerkende vlaming niet bestaat omdat elke 'de' een zodanige vervlakking en veralgeming is dat ze racistisch wordt (wijzig in veel discours de term vlaming of waal door marokkaan of jood en je zou verbaasd staan van wat je zegt).

Omdat vroeger de walen rijker waren dan de vlamingen en nu zijn wij rijker dan de walen maar de walen hebben meer bouwgrond en meer mankracht terwijl wij geen plaats meer hebben en een steeds oudere bevolking hebben zodat op termijn zij zullen moeten bijdragen. Trouwens wat blijft er van onze rijkdom over zonder Brussel en zonder een 10tal grote fabrieken.

Omdat ook in Vlaanderen subgewesten naar elkaar geld sturen (en de rijke er niet zo tevreden over zijn), omdat ook in Vlaanderen centrumgemeenten geld verliezen aan mensen die in de villawijken rond hen wonen (en minder betalen maar wel dezelfde diensten gebruiken), omdat als het elk voor zich, het niet alles voor Antwerpen zal zijn.

Omdat zonder Belgische sociale zekerheid er geen sociale zekerheid meer is, punt gedaan.

Omdat er veel belangrijker dingen zijn in het leven van de mensen dan een staatshervorming.

Omdat vlaanderen niet alles zelf beter doet en sommige dingen beter op een ander niveau worden beheerd. Dat zou het enige uitgangspunt moeten zijn.

Omdat elke cultuur haar rijkdom heeft waarvan we kunnen leren en onze eigen cultuur mee kunnen uitbreiden. Tenzij we de verengelsing binnen 2 generaties zullen vervloeken en op de brandstapel gooien.

Omdat het vlaanderen van termen zoals volksverraders, wie voor België is tegen Vlaanderen me schrik aanjaagt....

De eerste reactie onder dit artikel heb ik niet uitgevonden, ze is dan ook een voorbeeld waarom dit Vlaanderen niet mijn Vlaanderen is en het ook nooit kan worden, omdat ik mensen nooit op die manier zal beoordelen of behandelen. Laat taalracisten onze politiek niet sturen. Welke taal ze ook spreken.

http://www.reddesolidariteit.be/index.php

12:13 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waarom? Daarom Omdat frantaligen weigeren te praten op een redelijke manier; omdat franstaligen weigeren te aanvaarden dat in een democratie de meerderheid beslist; omdt franstaligen te lui zijn om zelf te werken en eisen dt iedere Vlaming 5 € per dag aan hen geeft;
daarom dus zeker deze onzinpetitie niet tekenen.

Gepost door: Frans Nijs | 01-10-07

wie durft? Wie gaat gaan winkelen, op restaurant en op spoedopname in brussel met mij, ik betaal wat we krijgen in het Nederland jij betaald wat we krijgen in het frans.

Gepost door: marc | 07-10-07

De commentaren zijn gesloten.