22-10-07

De overheid dankt de Belgische webgebruikers voor 90 miljoen Euro

90 miljoen Euro is de som die Belgacom dit jaar aan de overheid uitbetaald als haar grootste aandeelhouder.

Leuk om weten is dat de prijs van ADSL in België minstens het dubbele bedraagt van in onze buurlanden en dat als we pakketten gaan vergelijken we helemaal omver zouden vallen van de prijzen op enkele tientallen kilometers van ons.

Ondertussen moeten we natuurlijk applaudisseren als de overheid daar een kruimeltje van investeert in 'internet voor iedereen' (en liefst zo traag mogelijk als je de beschrijving van de pc bekeek).  Ze zouden beter de prijs voor iedereen naar beneden brengen.

Men kan natuurlijk aan Europa vragen om de btw te mogen verlagen naar 6% ipv 21 omdat telecom nu éénmaal iets is zoals water en brood. In de huidige maatschappij heb je nu éénmaal niet zo veel meer toegang tot kennis als je geen computer en internet hebt.

Dat zou heel wat interessanter zijn van Europa dan te reclameren dat we achterop lopen met het aantal internetverbindingen en dat dat allemaal zou liggen aan Belgacom. Wat een beetje simpel is want zelfs Telenet bijt haar tanden stuk op Belgacom. (voor zover ze ook daar het bedrijf niet leegpompen).

Belgacom kan natuurlijk de prijs van de pakketten verlagen want je kan niet en tegelijkertijd tv kijken en op internet zitten. Dus mensen met digitale tv kijken meer tv en gebruiken dus minder internet en dus kan je hun prijs naar beneden brengen in het pakket. Maar dat kan moeilijk want anders kan je vadertje staat de centjes niet geven.

23:41 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.