09-11-07

Waarom ik dit doe (sinds 2004) ?

Een oudere blog http://manifest.skynetblogs.be is een basistekst op basis waarvan ik indertijd de traagheid en onwerkbaarheid van oa het BIPT sinds 2004 aan de kaak stel. Het was aan de loopgraven rond de netwerken toen immers dweilen met de dijken doorbroken. En de regering en politici die keken ernaar en lieten het over aan zij die niets wilden doen.

Tot op een goede dag enkele dappere politici vonden dat het wel genoeg was geweest en dat  - zoals de tendens is in het Buitenland  - de ISP's ook wel een paar verplichtingen hebben (zoals autobouwers en andere fabricanten of zoals energietransportbedrijven)  en zo kwamen de artikels 113/114 van de Nieuwe Telecomwet tot stand die stelden op pagina 47 dat

len_003

Het is trouwens vreemd dat Test Aankoop zal zogenaamde verdedigers van de consumenten er maar niet in slagen om dit af te dwingen want elke ISP in België wenst haar gebruikers te doen betalen voor extra beveiliging. 

De gangmakers achter dit initiatief zijn de heer Roel Deseyn (toespraak) van cd&v en Philippe De Coene (sp.a) die er trouwens een eigen website aan besteedde

Maar hierna begon pas de processus van Eternach. Volgens vele specialisten hebben we een uitzonderlijke wet, maar ze heeft nooit haar uitvoeringsbesluiten gekregen. Het is nu afwachten of de nieuwe regering er wel in zal slagen om ons op zijn minst toch een 'internet storm center' te geven of wat ook de naam wordt van het ding. En dan drink ik dan een glas - of beter een fles - champagne.

14:13 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.