12-11-07

Astrid valt uit en Astrid zwijgt erover

We lezen op de website van de brandweer en interventiewerkers dat Astrid een paar weken geleden uren uit lag. Astrid is het peperduur communcatie-netwerk dat bij noodgevallen alle hulpdiensten moet in staat stellen om met en onder elkaar te communiceren.

"maandag 22 oktober 2007

Ouderwetse brandweersirene klopt alarm van 144 miljoen euro

Het peperdure nationale netwerk waarmee de vrijwillige brandweerlui digitaal worden opgeroepen, lag zaterdag uren lam. In Londerzeel moest de brandweer zelfs de ouderwetse sirene in werking zetten om de manschappen te alarmen. Het Astrid-systeem kostte al 144 miljoen euro.

Zaterdagnamiddag brak brand uit in een achterbouw in het Vlaams-Brabantse Peizegem. De Londerzeelse brandweer stuurde onmiddellijk een eerste brandweerwagen met de aanwezige beroepsbrandweerlui uit en piepte ook de vrijwillige brandweermannen op om snel over voldoende manschappen te beschikken. Maar daar liep het mis. Geen enkele brandweerman daagde op in de kazerne.

Lees meer...  "

Op http://www.astrid.be hebben ze ondertussen niet alleen niets, maar hebben ze toch zoveel mogelijk positief nieuws dat ze nog hadden gepubliceerd op 21 oktober. Zelfs voor evenementen in mei 2008.......

14:02 Gepost door technology changes fast not a lot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.